 
 
 
Brændt creme er en traditionel og meget populær dessert i fx
Frankrig og Spanien. Det er vigtigt, at cremen er helt kold, gerne frossen, når
den skal karamelliseres 
4 personer
 
# Ingredienser 
4 spsk rosiner 
2 dl Muscat de Beaumes de Venise 
2 dl fløde 13% 
2 spsk honning 
8 store æggeblommer 
1 stang vanilje 
4 tsk. sukker til karamellisering 
DESUDEN: 
4 ildfaste portionsskåle a ca. 1½ dl 
 
* Tilberedning
 
 
1. Hæld vinen over rosinerne og lad dem trække natten over. 
 
 
 
2. Si vinen fra rosinerne og stil dem til side.

3. Fordel
rosinerne i 4 portionsforme. 
 

4. Kom vin, fløde, honning, æggeblommer og korn 
fra vaniljestangen i en kasserolle og varm meget 
langsomt op under omrøring til lige under kogepunktet. 
 

5. Fordel cremen over rosinerne og 
køl formene helt ned, gerne i fryseren. 
 

6. Tag formene fra køl og fordel sukker over i et ensartet
lag. 
Stil cremen under ovngrillen eller brug en gasbrænder, 
til sukkeret karamelliserer. 
Hold øje med cremen under grillningen, det går lige
pludselig hurtigt! 
Den skal være kold i bunden og varm på toppen, når den
serveres.
 
VIN FORSLAG: Vino Santo, Carmignano, hedvin, Italien 
 
Se andre gode opskrifter med Dessert
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person,
Børnekokke eller Mad på 30 min.