Rosépeber giver en
mild pebersmag. Rosépeber er - til forskel fra de andre typer peber - små
bærlignende frugter fra et tropisk træ i Peru. Det dyrkes også i
middelhavsområdet.
Tid: 2 timer, heraf
1½ time i ovnen. Retten er fryseegnet. Holdbarhed 6 mdr. 6-8 pers.
# Ingredienser
1 kg rå roastbeef
2-3 fed hvidløg
1½ tsk salt
1-2 tsk rosépeber
2 laurbærblad
bouillon eller vand
* Fremgangsmåde
1. Gnid kødet med
presset hvidløg, salt, knust rosépeber og smuldret laurbærblad.
2. Sæt et
kødtermometer i kødets tykkeste del.
3. Læg kødet i en
lille bradepande eller et ovnfast fad.
4. Steg det ved 125 °C
i 1½ time eller til termometeret viser 60 °C.
5. Tag kødet op og
lad det hvile under alufolie 10-15 min.
6. Pisk lidt bouillon
eller vand ud i fadet.
7. Skær kødet i
skiver og server det varmt med skyen samt kartoffelsalat og grønne bønner .
Tips: Hvis roastbeefen skal serveres kold, skal
den køle af uden folie.
Kartoffelgratin er
også godt til.
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------