De fleste kender den traditionelle kartoffel/porre suppe.
Prøv denne version med pastinak.
4 personer. Arbejdstid: 30 min. Koge/stegetid: 20 min.
# Ingredienser til Rodfrugtsuppe med sprøde croutoner:
2-3 porrer
25 g smør
500 g pastinakker
250 g melede kartofler
1 liter lys bouillon (kalve-, hønse- eller urtebouillon)
1 dl piskefløde
salt og friskkværnet hvid peber
Brødcroutoner:
4 skiver lyst brød
25 g smør
persille
*
Sådan laver du Rodfrugtsuppe med sprøde croutoner:
Rens porrerne, snit dem fint, og steg dem bløde i smør i en
tykbundet gryde ved svag varme.
Skræl pastinakker og kartofler, og skær ca. en fjerdedel af
pastinakkerne i tynde skiver til suppefyld.
Skær resten af pastinakkerne og kartoflerne i mindre
stykker, og kom dem i gryden sammen med bouillon.
Kog grønsagerne møre under låg i ca. 15 min.
Blend suppen glat, og kog den igennem med fløde.
Tilsæt lidt bouillon eller vand, hvis suppen er for tyk.
Tilsæt de tynde skiver pastinak, og kog et par min., til de
er tilpas møre.
Smag suppen til med salt og peber.
Skær brødet i små terninger, og steg dem sprøde i smør på
alle sider.
Server suppen med brødcroutoner, og drys med hakket
persille.
Her finder du flere opskrifter på dejlige frokostretter. Gå på opdagelse
og find inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer.
Giv opskriften din vurdering. ... Vælg hvor mange smileys
opskriften skal have og klik knappen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD