Logo

Tabbouleh i tomatkopper

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tabbouleh i tomatkopper 

 
Tabbouleh er en aromatisk salat med mynte. Basis er altid bulgur, tomat, citron og olie, men det vigtigste er masser af friske mynte... her fyldt i udhulede tomater
Giver 4 portioner

 
# Ingredienser
4 store glatte, modne tomater (ca 225 g pr stk)
4 forårsløg
2 spsk olie
140 g bulgur hvede
20 cl vand
2 spsk citronsaft
1 spsk hakkede friske mynteblade eller ½ tsk tørret knust mynte
salt og peber
Citronskal og mynteblade til pyntning

 
* Fremgangsmåde
1. For at tilberede tomatkopperne, fjernes stilken.
Skær tomaterne i halve på tværs med en skarp kniv.
Løsn forsigtigt indmaden fra skallen med en ske.
Skub indmaden og kernerne ud af tomaterne og ned i en skål, uden at beskadige skallerne.

 
2. Vend tomaterne om på en tallerken belagt med køkkenrulle; Lad dem afdryppe i 20 min.
Imens hakkes tomaternes indmad. Sæt det til side.

 
3. Skær roden af forårsløg.
Rengør løgene grundigt.
Skær toppen fra løgene i tynde skiver, diagonalt, med kniven; sæt det til side.
Skær den hvide del af løgene i tynde skiver, diagonalt.

 
4. Varm olien i en 2-liters kasserolle over mellem-høj varme.
Steg den hvide del af løgene i den varme olie, under omrøring, i 1-2 min.
Tilsæt bulgur, steg 3-5 min indtil det er brunet.

 
5. Tilsæt resterende tomatindmad, vand, citronsaft og mynte til bulgurblandingen:
Bring det i kog over høj varme; skru varmen ned på lav-mellem.
Læg låg på; lad det simre svagt i 15-20 min indtil væden er absorberet.

 
6. Gem nogle få skiver af toppene fra forårsløgene til pyntning;
Rør resten i bulgurblandingen.
Smag til med salt og peber.
Kom blandingen op i tomatkopperne med en ske.
Tips: Tomatkopperne kan tildækkes og køles nu i op til 24 timer.

 
7. Forvarm ovnen til 200 °C.
Placer de fyldte tomater i et ovnfast fad (33x23 cm); bages i 15 min eller indtil de er gennemvarmede.
Kom de gemte løgtoppe øverst.
Pynt hvis det ønskes. Serveres straks.


Tabbouleh i tomatkopper 
Trin 1: Skub indmaden og kernerne ud af tomaterne.


Tabbouleh i tomatkopper 

Trin 4: Brun bulgur.


Tabbouleh i tomatkopper 

Trin 6: Fyld tomatkopperne med bulgurblandingen med en ske.

 
INFO: Tomater er tilgængelige hele året; højsæson maj til august. Se efter velformede, tunge tomater med jævn klar farve. Undgå dem som er stødte eller har bløde pletter. Tomater som er modnet på planten, er bedre end dem, som er plukket, da de var grønne, fordi disse ofte er behandlet med ethylengas for at fremskynde modning. Opbevar modne tomater i stuetemperatur i 1 dag, eller i køleskab i op til 3 dage. Umodne tomater bør opbevares på et varmt sted, indtil de er modne. Køl aldrig tomater før de er fuldt modne.

 
Tabbouleh er en levantinsk vegetarisk salat lavet hovedsageligt af finhakket mynte (persille) med tomater, løg, bulgur og krydret med olie, citronsaft, salt og peber. Nogle variationer tilføjer salat, eller bruger semulje i stedet for bulgur.

 

Se alle de bedste opskrifter med Tomater

 

Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør

 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.578 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her