Med foodprocessoren
tilbereder du denne lækre paté hurtigt og enkelt. Serveret varm bliver den en
populær middagsret, eller kold på et stykke smørrebrød.
Tid: 1¾ time,
heraf 1¼ time i ovnen. 8-10 pers.
# Ingredienser
1 lille løg
300 g kalvelever
600 g hakket
flæskekød
3 æg
2 dl piskefløde
2 tsk salt
¼ tsk sort peber
1 spsk Herbes de
Provence
2 tsk estragon
1 fed hvidløg
2 spsk portvin
100 g røget skinke
margarine eller olie
* Fremgangsmåde
1. Pil løget og skær
det i både.
Skær leveren i tern.
2. Findel lever og
løg i foodprocessoren.
Rør det sammen med
flæskekødet.
Tilsæt æg og fløde.
3. Krydr med salt,
sort peber, Herbes de Provence, estragon og evt. et presset fed hvidløg.
Tilsæt portvin og bland det hele til en smidig fars.
4. Skær skinken i
tern og rør dem i farsen.
5. Smør en patéform
eller en anden aflang form, 1½ liter,
med lidt margarine eller olie.
Hæld farsen i formen.
6. Bag på en rist
nederst i en 175 °C varm ovn i 1 time -
eller til patéen er
fast og gennembagt.
7. Lad patéen køle
af i formen.
8. Server patéen i
skiver.
Fint tilbehør er små
agurker, brød
og
en blandet salat gerne med lidt eksotisk frugt i, fx
carambole.
Tips: Patéen kan bages med stegetermometer, når det
viser 75 °C er patéen færdig.
Se alle de bedste opskrifter med Hakket flæskekød eller Tilbehør
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------