Logo

Zucchini- og gulerodsruller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Zucchini- og gulerodsruller 

Farvestrålende, raffineret og børnevenligt. Disse ruller er gode som tilbehør eller som en vegetarisk hovedret. Grønsagerne tilfører en blanding af flere vitaminer, mineraler og kostfibre.

Forberedelse 35 min. Tilberedning 30 min. 4 portioner

# Ingredienser
1 bundt forårsløg
1-2 (100 g) gulerødder
2 spsk olie
½-1 tsk salt
⅛ tsk sort peber
2 (500 g) zucchini /squash
1 mozzarella ost à 125 g
1-2 kviste timian eller
1 tsk tørret timian
1-2 kviste oregano eller
½ tsk tørret oregano
1 fed hvidløg
1 dåse (400 g) flåede tomater
1 dl cremefraiche

 
* Tilberedning
1. Gør forårsløgene i stand.
Skær den grønne del i 6 cm lange bidder og
hak den hvide del fint.
Skræl gulerødderne og skær dem i 6 cm lange stave.

 
2. Op varm 1 spsk af olien på en stegepande med høje
sider og låg.
Steg gulerødderne 8-10 min i olien, drys med salt og
peber og tag dem af panden.
Tør ikke panden af.
Skyl og rens zucchinierne.
Skær dem i skiver på langs med en ostehøvl eller på
et rivejern.
Blancher skiverne 1-2 min i letsaltet kogende vand og
lad dem løbe af på køkkenrulle.

 
3. Skiv mozzarellaen og skær den i stave.
Læg derefter rullerne sammen (se Tips).
Læg rullerne på et fad og stil til side.

 
4. Læg det hvide af løgene på panden og steg dem blanke
i resten af olien.
Pil hvidløget og pres det i.
Tilsæt tomaterne med væde, tryk tomaterne let ud med en gaffel.
Tilsæt cremefraiche og smag til med salt og peber.
Lad saucen koge sammen uden låg i 5 min.
Læg rullerne i saucen og lad dem koge ved svag varme under låg,
til de er møre.

 
Zucchini- og gulerodsruller:
Pr. portion: Energi: Kcal 288 = kj 1129
Kulhydrat 9 g Protein 9 g Fedt 24 g (75%) Fibre 4 g

 
Tips:


Zucchini- og gulerodsruller 

Sådan laver du rullerne:
Fordel det grønne af løgene, gulerodsstavene
samt mozzarellaosten på zucchinipladerne.
Hvis zucchinipladerne er smalle, kan du lægge
to ved siden af hinanden taglagt.
Krydr med salt, peber, timian og oregano.
Rul dem forsigtigt sammen og fæstn dem
med tandstikkere.

 
Opvarm resten af olien på en pande med høje sider
og brun rullerne på alle sider.
Tag dem op og læg dem på et fad, stil til side.
Lav nu saucen efter trin 4 og lad zucchini- og
gulerodsrullerne simre i saucen til de er møre.

 
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler og med Grønsager.

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min..


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.454 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her