Logo

Æblegelé

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æblegelé 

 
Tilbehør. Arbejdstid: 30 min. Kogetid, i alt: 60 min. Afdrypning: 4-6 timer. Middelsvær at lave. Lav pris.

 
# Ingredienser til Æblegelé
2 kg umodne æbler
¾-1 kg sukker pr. l saft (8-11 dl)
Gelépose
Sylteglas
*
Sådan laves Æblegelé
1. Skyl æblerne. Befri dem for blomst og stilk og skær dem i mindre stykker.
Kernehuset skal ikke fjernes og de skal ikke skrælles, den nødvendige frugtsyre er rigeligt her.

 
2. Kom æblerne i en gryde med så meget vand ved, at det står halvt op om æblerne.
Undgå aluminium af hensyn til frugtsyren.
Bring æblerne langsomt i kog og lad dem mørne under låg ved svag varme ca ½ time.
Rør af og til, så æblerne knuses.

 
3. Hæld grydens indhold i en gelépose og lad den dryppe godt af, mindst 4 timer.
Tryk eller pres ikke på posen, så bliver geleen uklar.

 
4. Mål saften, kom den i en gryde og bring den i kog. Tag gryden fra varmen.
Drys sukkeret i under omrøring og lad saften atter komme i kog.
Lad saften koge 6-8 min, til den kan bestå geléprøven:
Dyp en ske i gryden, den sidste dråbe skal blive på skeen.

 
5. Tag gryden fra varmen.
Skum geléen og hæld den på rene glas.
Dæk med et rent viskestykke.

 
6. Lad geléen blive kold, gerne til næste dag, før glassene lukkes til.

 
Tips: 1 flækket vaniljestang kan koges med, hvis geléen skal bruges til desserter.
Mynteblade eller citronmelisse passer fint, hvis geléen skal bruges som tilbehør til kød.
Hvis geléen ikke bliver stiv efter et par dages forløb, må den koges op og tilsættes et geleringsmiddel, følg brugsanvisningen på emballagen.

 
Er æblerne ved at være så modne, at pektinindholdet er nedsat, kan man hjælpe på gelerings-effekten med citronsyre eller vinsyre.
Beregn 1 tsk syre pr. l saft og tilsæt den, når gryden tages fra varmen og straks før sukkeret tilsættes. Se pkt. 4.


Æblegelé 

 
Æble-brombærgelé:
Erstat halvdelen af æblerne med knap modne brombær.
Følg fremgangsmåden ovenfor.

 

Se alle de bedste opskrifter med Æbler

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.748 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her