Logo

Aspargessauce - legeret aspargessauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Aspargessauce – legeret aspargessauce

 

Asparges er en dejlig grønsag. Og asparges kan da også bruges til en skøn omgang aspargessauce. Prøv denne lækre aspargessauce allerede i dag.

4 personer. Den samlede tilberedningstid og arbejdstid er cirka 20 minutter

 
# Ingredienser til aspargessauce:
200 g asparges (du kan både bruge hvide og grønne)
4 dl fjerkræfond – Hønsebouillon
2 spsk hvedemel (20 g)
¼ tsk groft salt
2 æggeblommer
*

 
Sådan laver du Aspargessauce:
Hvis du bruger grønne asparges skal de skylles.
De hvide asparges derimod skrælles med en skrællekniv fra hoved og nedefter.
Bræk den nederste træede del af – det gælder både for hvide og grønne asparges.

 
Skær nu aspargeserne i stykker på cirka 2-3 cm.
Pisk nu 1 dl af fond/bouillon med hvedemel.
Hæld så resten af fonden/bouillonen i en gryde og kog aspargesene under låg i cirka 3 minutter for grønne asparges og cirka 5 minutter for hvide asparges.
Kogetiden afhænger af tykkelsen.
Tag så aspargesene op med en hulske.

 
Pisk meljævningen op i den kogende fond/bouillon.
Kog saucen i cirka 5 minutter.
Rør nu æggeblommer med salt – husk at mængden er afhængig af, hvor salt saucen er.
Pisk tre spsk varm sauce i æggeblommerne og hæld denne blanding tilbage i gryden under konstant omrøring.

 
Tilsæt aspargesene.
Varm saucen og husk, at de nu ikke må koge!
Og så er din aspargessauce klar til servering – server den straks.

 
Tips til aspargessauce
En hjemmelavet aspargessauce skal da laves med de helt rigtige råvarer. Så hvorfor ikke prøve at lave din helt egen hønsebouillon, som der jo skal bruges i aspargessaucen?
Følg opskriften og prøv dig frem, så skal du nok få en god hønsebouillon.
Du finder opskriften på hønsebouillon her.

 
Asparges smager skønt, men er dog kun i de danske butikker i en forholdsvis kort periode. Derfor kan det betale sig at holde øje efter danske asparges i supermarkedet i slutningen af foråret og starten af sommeren. Hvis du vil vide mere om den danske aspargessæson eller forskellen på hvide og grønne asparges, kan vi også hjælpe dig med det.
Du finder mere info om asparges her.
Her kan du også lære, hvordan man skræller hvide asparges.
Velbekomme, og god fornøjelse med din aspargessauce.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 6.203 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?




Effektiv reklame - klik her