Logo

Blomkål med sprød rasp

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blomkål med sprød rasp 

 
Lækker og velsmagende blomkål med et sprødt låg af æg og rasp på. Du kan evt erstatte rasp med Panko, som også fungerer godt, når du ønsker en sprød top.
Giver 6 portioner

 
# Ingredienser
1 stort blomkålshoved (ca 550 g)
60 g smør eller margarine
240 g rasp evt Panko
2 forårsløg, tyndt skivet
2 æg, hårdkogte og fint hakkede
2 spsk citronsaft
frisk persille, strimler af citronskal og squash til pyntning

 
* Fremgangsmåde
1. For at tilberede blomkålen, skæres bladene fra hovedet ved at skære stilken igennem mellem hovedet og bladene.
Brug kokkekniven; Smid stilken og bladene ud.

 
2. Skær rundt om den inderste del med skrællekniven, vær forsigtig så buketterne ikke skilles fra hovedet.
Smid den inderste del ud.

 
3. Hæld 2½ cm vand i en stor gryde.
Placer blomkålen i vandet med stilkens ende nedad; læg låg på, bring det i kog over høj varme; skru ned til lav varme.
Lad det simre i 10-12 min indtil det er sprødt og mørt; hæld vandet fra.
Læg blomkålen i et ovnfast fad, ca 20x20 cm.

 
4. Forvarm ovnen til 190 °C.
Smelt smørret over mellem varme i en lille kasserolle.
Tilsæt rasp og løg; svits det indtil raspen er let brunet.
Tilsæt hakkede æg og citronsaft.
Pres raspblandingen jævnt over toppen af blomkålen.

 
5. Bag i 10 min eller indtil raspblandingen er sprød og let brun.
Pynt hvis det ønskes. Serveres straks.


Blomkål med sprød rasp 
Trin 1: Fjern bladene fra blomkålen.


Blomkål med sprød rasp 

Trin 2: Skær den inderste del fra.


Blomkål med sprød rasp 

Trin 4: Pres raspblandingen jævnt over toppen af blomkålen.

 
INFO: Blomkål er tilgængelige hele året; højsæson oktober og november. Se efter et cremet hvidt hoved med tætpakkede sprede buketter. Bladene skal være klare grønne. Undgå hoveder med brune pletter eller tørre blade. Kan opbevares køligt i originalindpakning eller i en plasticpose i op til 4 dage.

 

Se alle de bedste opskrifter med Blomkål

 

Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør

 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.671 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her