Logo

Brun sauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brun sauce

 
Brun sauce eller brun sovs, som det også kan skrives smager skønt til kødretter. Her får du opskriften på hele to forskellige brune saucer, som begge er skønne.
4 personer. Den samlede tilberedningstid og arbejdstid for disse brune saucer er ca 15 minutter.

 
# Ingredienser til brun sauce 1 – skysauce:
25 g smør (2 spsk)
4 dl væske fx fond/bouillon eller stegesky
2 spsk hvedemel (20 g)  
kulør
salt og peber fra kværn
*

 
Sådan laver du brun sauce 1
Start med at smelte smørret i en gryde ved middel varme til det er brunt.
Pisk så melet i til alt smørret er suget op.
Pisk nu væsken i lidt ad gangen og pisk konstant til blandingen er jævn og klumpfri.
Kog ved svag varme ca. 5 min. – husk at piske jævnligt i saucen imens.
Tilsæt evt. kulør.
Smag til med salt og peber.
Og så er din brune sauce version 1 klar til servering.

 
# Ingredienser til brun sauce 2 – skysauce

4 dl væske fx fond/bouillon eller stegesky
2 spsk hvedemel (20 g)
kulør
salt og peber fra kværn

 
Sådan laver du brun sauce 2
Start med at hælde 1 dl kold væske og mel i en jævningsryster, ryst kraftigt.
Eller rør blandingen klumpfri i en skål.
Hæld så resten af væsken i en gryde og bring det i kog.
Tilsæt jævningen under konstant piskning.
Kog saucen ved svag varme i ca. 5 min. og tilsæt evt. kulør.
Smag slutteligt til med salt og peber.
Og så er din sauce version 2 klar til servering.  

 
Tips til brun sauce
En brun sauce er faktisk overraskende let at lave med få ingredienser.
De brune saucer er lækre som tilbehør til mange forskellige kødretter.
Prøv for eksempel at servere en brun sauce som tilbehør til culottesteg.
Du kan finde opskriften på culottesteg her.

 
Du kan faktisk også bruge en brun sauce som udgangspunkt til en rødvinssauce.
Du kan finde vores opskrift på rødvinssauce her.
Velbekomme, og god fornøjelse med din brune sauce.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 11.304 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her