
 
Spidskål
og svampe er et godt makkerpar. Her er de vendt med lidt fed cremefraiche og
ost, inden de gratineres under grillen i ovnen. 
Arbejdstid:
20 min. Stege/bagetid: 15 min. Ikke fryse-egnet. 2-4 personer. 
 
#
Ingredienser til Gratinerede grønsager:
250
g markchampignon (og evt. lidt vilde svampe) 
15
g smør 
1
porre (fintsnittet) 
½
spidskål (fintsnittet) 
4
spsk cremefraiche 38% 
50
g revet emmentalerost 
salt
og peber 
* 
 
Sådan
laver du Gratinerede grønsager:
Rens
svampene og skær dem i mindre stykker. 
Steg
dem i en sauterpande med smør og tilsæt fintsnittet porre og fintsnittede
kålblade. 
Krydr
med salt og peber og steg under omrøring til grønsagerne er bløde, ca. 5 min. 
 
Rør
cremefraiche og halvdelen af osten i grønsagerne og fordel dem i 2-4 smurte,
ovnfaste skåle. 
Drys
med resten af osten og gratiner under grillen i ovnen ca. 5 min. 

 
Kilde: Hjemmets bedste MAD