 
 
   
Tilbehør. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 2-3 min. Let at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. 
4 personer.  
   
# Ingredienser
til Spinat, smørdampet
1 kg frisk spinat 
50 g smør 
salt og peber 
evt. lidt reven muskatnød 
*
Sådan laves Spinat, smørdampet
1. Befri spinaten for rod, grove stilke og visne blade. 
Skyl spinaten godt i flere hold koldt vand. 
 
2. Bring ca 2 l letsaltet vand i kog i en gryde. 
Kom spinatbladene i og lad dem få et kort opkog.
 
3. Kom spinaten i en sigte og spul den straks med koldt
vand, så bevarer den smag, farve og vitaminer bedst. 
Tryk den fri for vand. 
 
4. Smelt smørret i en gryde. 
Kom spinaten heri og lad den blive gennemvarm. 
Krydr med salt, peber og evt muskatnød. Server straks. 
 
Tips: Smørdampet spinat er velegnet tilbehør til de
fleste kød- og fiskeretter og sammen med æg i mange former. 
I stedet for at komme spinaten i kogende vand kan den blot
dampes i den væde, der hænger ved fra skylningen. 
Bladene skal bare netop falde sammen. 
Kassér altid en rest spinat; den må ikke opvarmes. Se Spinat. 
1-2 fed pillede hvidløg kan tilsættes sammen med spinaten i
pkt. 4. 
De fjernes inden servering. 
 
 
Se alle de bedste opskrifter med Spinat
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------