Logo

Tortillaer af hvedemel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tortillaer af hvedemel

 
Tortilla pandekager smager skønt til et mexicansk måltid. Her er en let opskrift på mexicanske brød der blot indeholder hvedemel, vand, salt og olie.
Vil have en mere autentisk mexicansk oplevelse kan du udskifte dele af eller alt hvedemelet med majsmel.
Giver 8 (25 cm) eller 12 (20 cm) tortillaer

 
# Ingredienser
280 g hvedemel
½ tsk salt
60 g olie
1¼ dl varmt vand

 
* Fremgangsmåde
1. Bland mel og salt i en mellemstor skål.
Gnid olien ind i melet med fingerspidserne indtil blandingen har en fin, jævn form.
Rør vandet i indtil en dej former sig.

 
2. Ælt dejen på et melet underlag i 2 til 3 min indtil det er glat og elastisk.
Pak det ind i film. Lad det stå i 30 min i stuetemperatur.

 
3. Ælt dejen en par gange.
Del det ligeligt i 8 stykker til 25 cm tortillaer eller 12 stykker til 20 cm tortillaer.
Form stykkerne til bolde; dæk dem med film for at forhindre at de tørrer ud.

 
4. Ved brug af en kagerulle, rulles hver dejbold ud på et melet underlag, vend dejen hyppigt, til 20 eller 25 cm cirkler.
Stabel tortillaerne med bagepapir imellem hver.

 
5. Varm en usmurt tung bageplade eller stegepande op over mellem-høj varme, indtil en lille vanddråbe kan danse på overfladen.
Læg forsigtigt 1 tortilla på panden; steg i 20 til 30 sekunder indtil den er boblende på oversiden og dækket med brune pletter på undersiden.
Vend tortillaen; steg i 15 til 20 sekunder indtil den er dækket med brune pletter.
Hvis tortillaen bobler op mens du steger den anden side, presses den forsigtigt ned med en stegespade.
Læg tortillaen på alufolie.

 
6. Steg de resterende tortillaer som anvist i trin 5.
Hvis panden bliver for varm, reduceres varmen for at forhindre at de brænder på.
Stabel de stegte tortillaer og dæk dem med alufolie indtil alle er stegt.
Brug dem straks eller pak dem ind i alufolie og hold dem varme i en 120 °C varm ovn i op til 30 min.
Tortillaerne er bedst når de er friske, men de kan pakkes ind i alufolie og køles i op til 3 dage eller fryses i op til 2 uger.
Opvarm dem i en 180 °C varm ovn i 10 min før brug.


Tortillaer af hvedemel 
Trin 2: Ælt dejen.


Tortillaer af hvedemel 
Trin 4: Rul dejen ud i cirkler på 25 cm eller 20 cm.


Tortillaer af hvedemel 

Trin 5: Pres tortillaen ned for at flade luftbobler ud.

 

Se alle de bedste opskrifter med Tortilla

 

Se alle de bedste opskrifter med Mexicansk

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 3.333 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?







Effektiv reklame - klik her