 
 
  En frokostsalat, som er let at lave, og som både ser ud og smager, som var den hentet fra den bedste mexicanske restaurant.
 
• Flanksteak indeholder kun lidt fedt. 
• De fleste typer salsa er fedtfrie. 
Forberedelse 15 min + marinering. Tilberedning 10 min. 4 portioner
 
#Ingredienser
450 g flanksteak, afpudset og i tynde skiver 
4 tortillas, 22 cm i diameter 
1 spsk olie 
1 tsk chilipeber 
½ icebergsalathoved, strimlet 
1 tomat, udkerne t og hakket 
½ dl reven ost, 30+ 
 
MARINADE: 
1 lille løg 
1 dl salsa 
½ dl friskpresset limesaft 
1 tsk stærk mexicansk chilisauce 
 
* Tilberedning
1. Begynd med at forberede marinaden. Pil og hak løget fint.
Bland løg, salsa, friskpresset lime og chilisauce godt. 
Stil ½ dl af marinaden til side. 
Læg kødskiverne i marinaden. 
Dæk med plastfolie og lad det trække i køleskabet, 30 min. 
 
2. Sæt ovnen på 200 °C. 
Smør fire portionsforme, som rummer 2,5 dl hver, med olie. 
Smør den ene side af tortillaen med olie. 
Drys chilipeber over tortillaen på den olierede side. 
Placer tortillaerne i portionsformene og bag i ovnen, ca. 10
min. 
Lad dem blive helt kolde. 
 
3. Opvarm 1 tsk olie ved jævn varme på en teflonpande. 
Brun det marinerede kød sammen med den halve dl marinade, 
som er gemt. 
Brun kødet, til det er gennemstegt, ca. 5 min. 
 
4. Læg salat i tortillakurvene. 
Læg det brunede kød på og drys med hakket tomat og reven
ost. 
 
Tips:
 
 
Tryk forsigtigt tortillaen ned i portionsformen, så den 
får en kurvelignende form, som holder under bagetiden. 
 
 
Fold kanterne op på tortillaen. 
Når tortillaen er bagt i ovnen, vil den stivne og
 blive sprød,
efterhånden som den køler af. 
 
Pr. portion: Energi: Kcal 334 = kj 1403 
Kulhydrat 21 g Protein 31 g Fedt 14 g (38%) Fibre 5 g 
 
Se alle de bedste opskrifter med Salater og med Dressinger
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.