Logo

Rejesalat med skorzonerrod

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rejesalat med skorzonerrod 

 
Skorzonerroden er en fin grønsag som smager lidt som asparges. Den kaldes derfor "fattigmands-asparges". Den er blandt meget andet god i salater med fx skaldyr.
Tid: ca 30 min + 1 time til marinering. 4 pers.

 
# Ingredienser
500 g rejer med skal
500-750 g skorzonerrødder

 
KOGNING:
5 dl vand
1 dl mĂŚlk    ~
½ tsk salt

 
DRESSING:
1 spsk vineddike
3 spsk olie
Âź tsk sennepspulver
½ tsk salt
1 knsp sort peber
3 spsk finthakket dild
1 tsk rosĂŠpeber

 
* FremgangsmĂĽde
1. Optø rejerne hvis de er frosne og pil dem.

 
2. Skyl skorzonerrødderne og skrÌl dem.
SkĂŚr dem i ca 3 cm lange stykker.
(LÌg gerne stykkerne i vand rørt med 2 spsk eddike og 1 spsk hvedemel.
Sü bliver de ikke mørke.)

 
3. Bring vand, mĂŚlk og salt i kog.
LÌg skorzonerrødderne i og kog dem sagte 10-12 min til de er møre.
Lad dem løbe af i et dørslag.

 
4. Rør ingredienserne til dressingen sammen.
LÌg de stadig varme skorzonerrødder i.
De skal helst ligge i dressingen en times tid før rejerne blandes i.

 
5. Server gerne rejesalaten med dildgratinerede brødsnitter.
Drys hakket dild og reven ost over brødet.
Gratiner ved 250 °C i 3-4 min.

 
Tips: I stedet for skorzonerrod kan du bruge asparges. 
Hvis de ikke kan fĂĽs friske, kan du bruge dem fra dĂĽse.

 

Se alle de bedste opskrifter med Salater

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Fü gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjÌlper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik pĂĽ den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.446 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem lĂŚsere

Din e-mail bliver ikke vist pĂĽ sitet.

Du kan vÌlge Mültid og fü aftensmad, frokost osv. eller Metode og fü grill, gryde, ovn osv. eller BagvÌrk og fü brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mül - der er er meget at vÌlge imellem - Prøv
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet sü god som mulig. Ved at fortsÌtte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftvĂŚrker?




Effektiv reklame - klik her