Logo

Rejesalat med skorzonerrod

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rejesalat med skorzonerrod 

 
Skorzonerroden er en fin grønsag som smager lidt som asparges. Den kaldes derfor "fattigmands-asparges". Den er blandt meget andet god i salater med fx skaldyr.
Tid: ca 30 min + 1 time til marinering. 4 pers.

 
# Ingredienser
500 g rejer med skal
500-750 g skorzonerrødder

 
KOGNING:
5 dl vand
1 dl mælk    ~
½ tsk salt

 
DRESSING:
1 spsk vineddike
3 spsk olie
¼ tsk sennepspulver
½ tsk salt
1 knsp sort peber
3 spsk finthakket dild
1 tsk rosépeber

 
* Fremgangsmåde
1. Optø rejerne hvis de er frosne og pil dem.

 
2. Skyl skorzonerrødderne og skræl dem.
Skær dem i ca 3 cm lange stykker.
(Læg gerne stykkerne i vand rørt med 2 spsk eddike og 1 spsk hvedemel.
Så bliver de ikke mørke.)

 
3. Bring vand, mælk og salt i kog.
Læg skorzonerrødderne i og kog dem sagte 10-12 min til de er møre.
Lad dem løbe af i et dørslag.

 
4. Rør ingredienserne til dressingen sammen.
Læg de stadig varme skorzonerrødder i.
De skal helst ligge i dressingen en times tid før rejerne blandes i.

 
5. Server gerne rejesalaten med dildgratinerede brødsnitter.
Drys hakket dild og reven ost over brødet.
Gratiner ved 250 °C i 3-4 min.

 
Tips: I stedet for skorzonerrod kan du bruge asparges. 
Hvis de ikke kan fås friske, kan du bruge dem fra dåse.

 

Se alle de bedste opskrifter med Salater

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (11 stemmer)
Siden er blevet set 3.217 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her