Logo

Croutoner - brødcroutoner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Croutoner - brødcroutoner


Croutoner er ristede brødterninger, og kaldes derfor også ofte brødcroutoner. Prøv croutonerne i salater eller som tilbehør til supper - det løfter dem til nye højder.

4 personer. Den samlede tilberedningstid og arbejdstid for croutonerne er ca 15 minutter.

# Ingredienser til croutoner:

4 skiver tørt hvedebred

15 g smør (1 spsk) eller 1 spsk olie

1 bundt bredbladet persille eller basilikum

1 fed hvidløg (evt mere)

1 knsp groft salt

*

 
Sådan laver du croutoner:
Start med at skære brødet i terninger på 1x1 cm.
Rist dem herefter på en pande i smør eller olie på alle sider.
Eller du kan i stedet bage dem i ovnen ved 225 °C til de er sprøde og gyldne.
Du kan eventuelt tilsætte skyllet, hakket persille eller andre krydderurter, evt. knust hvidløg og salt efter smag.
Det giver croutonerne mere smag, og du kan variere krydderurterne alt efter brugen af croutonerne.

 
Tips til croutoner:
Croutonerne er ganske simple at lave, og er derfor det perfekte tilbehør til mange forskellige typer retter. Ordet crouton stammer oprindelig fra fransk og betyder skorpe. Brugen af ordet på fransk har dog ændret sig lidt. Tidligere blev ordet egentlig brugt om en skive baguette, som blev smurt med olie eller smør og herefter bagt.
I dag bruger vi primært ordet crouton om brødterningerne.

 
Og selvom vi kalder det brødterninger kan du i virkeligheden lave croutonerne i alverdens former, hvis det passer til retten. Du kan fx lave/udstikke cirkler, hjerter eller stjerner. Det kræver måske lidt øvelse og tålmodighed, men kan være et hyggeligt indslag i maden.

 
Brødet du bruger til croutoner skal være ganske tørt. Derfor kan du sagtens bruge daggammelt franskbrød, og derfor kan croutoner være en måde til at undgå madspild.

 
Croutonerne passer, som nævnt, som tilbehør til flere forskellige retter. Vi bruger ofte croutoner i salater som for eksempel en klassisk cæsarsalat, hvor croutonerne giver god smag og fylde. Du kan finde vores opskrift på en klassisk cæsarsalat her.

 
Eller brug croutoner som tilbehør til mange forskellige supper. Prøv fx en lækker, men nem kartoffelsuppe, som vil være god til aftensmad.
Du finder opskriften på kartoffelsuppe her.
Velbekomme, og god fornøjelse med dine croutoner.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (21 stemmer)
Siden er blevet set 18.047 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her