Logo

Fersk røget laks med gratinerede asparges eller broccoli

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fersk røget laks med gratinerede asparges eller broccoli 

 
Det traditionelle tilbehør til fersk røget laks er spinat. Her er et par nye forslag.
3 portioner

 
# Ingredienser
1 stykke fersk røget laks (75 g pr. portion) skæres i skiver. 
(Du kan få fiskehandleren til at skære det ud).
Efter ønske kan du til denne ret anvende:
½ kg dåse asparges eller
1 pakke dybfrossen broccoli (270 g).

 
* Tilberedning
Lagen hældes fra aspargesene (½ dl gemmes);
den frosne broccoli lægges i ½ l kogende vand tilsat 1 tsk salt.
Kogetid 3 minutter. Afdryppes.
Asparges eller broccoli lægges i et smurt ildfast fad.

 
Overhældes med en sauce af:
25 g smør
1 spsk fint hakket løg
2 spsk mel
1 dl fløde
½ dl vand (eller aspargeslage)
¼ tsk sellerisaft,
⅛ tsk hvid peber.

 
Drysses med: 2 spsk reven ost (Parmesan eller Grana).
Dryppes med: 10 g smeltet smør.
Gratineres i en meget varm ovn (250 °C) (øverste rille) 7-8 min, til retten er gyldenbrun.

 

Se alle de bedste opskrifter med Fisk

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Alkoholtester, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.624 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her