 
 
   
Dette laksefad kan
tilberedes med røget eller kogt laks. Det bliver meget lækkert, hvis du bruger
røget laks, fordi den røgede smag forplanter sig både til kartofler og agurk. 
Tid: 50-55 min,
heraf 40 min i ovnen. Retten er fryseegnet. Holdbarhed 3 mdr. 4 pers. 
 
# Ingredienser
400 g røget eller
kogt laks eller regnbueørred
6-8 kartofler 
1 lille agurk 
1 bdt dild 
3 store æg 
1½ dl piskefløde 
2 dl mælk 
salt og peber 
 
* Fremgangsmåde
1. Befri laksen for
skind og ben. Skær fiskekødet i små stykker. 
 
2. Skræl kartoflerne
og skær dem i skiver. 
Skyl agurken og skær
den i tynde skiver. 
Hak dilden. 
 
3. Læg kartofler,
laks, dild og agurk lagvis i et smurt ovnfast fad. 
Det øverste lag skal
være kartofler. 
 
4. Pisk æg, fløde og
mælk sammen. Krydr med lidt salt og peber. 
Hæld blandingen i
fadet. 
 
5. Sæt fadet nederst
i en 200 °C varm ovn i ca 40 min. 
 
6. Server laksefadet
med en blandet salat og brød. 
 
Tips: Lav en halv portion. Læg laks, kartofler og
agurk i et mikro-egnet fad. 
Hæld æggestanden
over og dæk fadet til. 
Tilbered ved 350W,
10-12 min for rå kartofler, 8-10 min for kogte. 
Lad fadet stå nogle minutter, så varmen udjævnes. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Laks eller
andre Fisk
Se alle de bedste opskrifter med Brød
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------