Logo

Skinke-og ostecroissant

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skinke-og ostecroissant 

 
Jo flittigere du er til at rulle desto luftigere og lækre bliver disse croissanter. De smager saftsuseme godt. Croissanter med skinke og ost er altid godt!
Tid: 1½ time, heraf 20 min for dejen i køleskabet, 30 min til hævning og 10-12 min i ovnen.
Croissanterne er fryseegnet. Holdbarhed ca 4 mdr. Antal: 16 stk.

 
# Ingredienser
25 g gær
3 dl vand
1 æg
1 tsk salt
ca 1 liter hvedemel
125 g koldt smør eller margarine

 
FYLD:
100 g kogt skinke
100 g ost, fx Danbo
1 tsk provencalske krydderier

 
PENSLING:
1 æg

 
* Fremgangsmåde
1. Smuldr gæren ud i en skål.
Lun vandet til det er finger varmt, 37 °C .
Hæld vandet over gæren og rør den ud.

 
2. Tilsæt æg, salt og det meste af melet.
Ælt dejen i hånden eller med maskine til den slipper skålen.

 
3. Tag dejen op på et melet bord.
Rul den ud til en plade ca 25x40 cm.

 
4. Skær eller høvl fedtstoffet ud over halvdelen af dejpladen.

 
5. Fold den anden halvdel over.
Tryk kanterne til.

 
6. Rul dejen ud til en firkant.
Fold den sammen i tre lag. Lad den hvile i køleskabet ca 20 minutter.

 
7. Tag dejen ud og rul den igen ud til en firkant.
Fold denne i tre lag og gentag udrulningen endnu engang.

 
8. Del dejen i to.
Rul hver del ud til en plade ca ½ cm tyk, 14 cm bred og 50 cm lang.

 
9. Hak skinke og ost fint.
Bland dette med krydderurterne.

 
10. Skær trekanter ud af dejen, gerne med en klejnespore.
Læg fyldet på og rul dem sammen som gifler.
Læg dem på en bageplade med bagepapir.
Lad dem hæve ca 30 min.

 
11. Pensl med sammenpisket æg og bag ved 250 °C i 10-12 min.
Server croissanterne lune ved en fest eller på en skovtur.

 
Tips: Færdig, frossen butterdej kan anvendes til disse croissanter,
men de bliver da noget federe.

 

Se alle de bedste opskrifter med croissanter

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.119 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her