Logo

Formfranskbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Formfranskbrød

✅ Her finder du en lækker opskrift på formfranskbrød. Gå på opdagelse og find masser af inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer

2 brød. Hævetid: ca 1 time. Bagetid: ca 45 min. 1 stor eller to små brødforme

 
# Ingredienser
40 g gær
6 dl mælk/letmælk
40 g smør/margarine
1 tsk sukker
3 tsk salt
1 kg (16½ dl) hvedemel
mælk til pensling

 
* Fremgangsmåde
1. Rør gæren ud i lidt af den håndvarme mælk.
Smelt smørret i resten og tilsæt sukker og salt.
Bland de to ting.
Kom halvdelen af melet i og slå dejen sammen.

 
2. Ælt dejen med mere mel på et melet bord, til den er smidig, men ikke for fast.
Stil den til hævning et lunt sted, tildækket, i ca 45 min.

 
3. Slå dejen ned og ælt den let.
Læg den i en stor eller to små, smurte forme, der stilles til efterhævning et kvarter.

 
4. Bag brødet (brødene) i ca 45 min - det store måske lidt længere ved 180-200 °C.
Lad formbrødet køle af på bageristen.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.818 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1344704-09-2022 14:10:03 Fiolitta Nielsen
Syntes ikke der står noget om, hvor mange grader det skal bages ved

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Vil du boykotte noget fra Rusland?


Effektiv reklame - klik her
Hjælp os med at blive bedre og deltag i
lodtrækning om et gavekort til Meny.
Det tager under 2 min!