Logo

Græskarbrød - Brød med smag det er på Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Græskarbrød - Brød med smag det er på Kogebog.dk 💘


Græskar giver et fint, blødt og gyldent brød velegnet til ristning. Brødet får den smukkeste gule farve og smager saftigt og lækkert.

Giver skønne boller eller 1 mellemstort brød med græskarmos

 
# Ingredienser
700 g græskar, japansk kabocha eller anden vintersquash
1 spsk jomfruolivenolie
2½ tsk havsalt
2 tsk fint rørsukker
15 g smuldret frisk gær•
350 g durummel
ekstra mel til drysning
1 æg pisket sammen med et nip salt
en smurt bageplade

 
• Bruges tørgær, blandes 7 g med melet, derefter tilsættes græskarpureen.

 
* Tilberedning
Skræl græskarret og fjern kernerne.
Skær kødet i 1 cm store terninger - der skal bruges 400 g.

 
Kog terningerne bløde i en dampgryde eller mikroovn uden tilsætning af vand.
Kom dem i en foodprocessor sammen med olien og purer dem glatte.
Lad pureen afkøle til lunken og rør salt og sukker i.

 
Udrør gæren med 1 spsk lunkent vand. Rør det i græskarpureen.
Hæld melet i en stor skål og lav en fordybning i midten.
Kom pureen i fordybningen og bland melet i til en blød, men ikke klistret dej.
Hvis dejen virker tør, eller der er tørre smuler i bunden af skålen, tilsættes lidt koldt vand.

 
Vend den ud på en melet bordflade og ælt grundigt i 5 min.
(eller 3 min. ved langsom hastighed i en mixer med dejkrog).

 
Form dejen til et rundt brød, ca. 18 cm i diameter, og læg det på bagepladen.
Lad det hæve tildækket ved rumtemperatur til dobbelt størrelse i ca. 1½ time.

 
Pres tommelfingeren ned i midten af det hævede brød og lav en lille fordybning og
pensl brødet omhyggeligt med ægget.
Rids brødet i sektioner med en skarp kniv og
bag det i en forvarmet ovn ved 200 °C i ca. 30 min,
til det er gyldenbrunt og lyder hult, når det bankes i bunden.
Afkøl på bagerist.

 
Se alle de bedste opskrifter med Brød  eller Boller

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.190 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her