Logo

Gulerodsscones med græskarkerner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Gulerodsscones med græskarkerner

 

Lidt revne gulerødder giver god kulør og saftighed til de klassiske scones. Server dem til eftermiddags-teen med smør, en god ost og lidt marmelade.

16 stk. Arbejdstid: 25 min. plus hviletid. Bagetid: 12-15 min.

 

# Ingredienser

500 g hvedemel
3 tsk bagepulver
50 g sukker

½ tsk fint salt

200 g revne gulerødder
100 g blødt smør

2 æg

1-2 dl kærnemælk

1 æg til pensling

3 spsk græskarkerner til pynt

 

* Tilberedning

1. Kom mel, bagepulver, sukker og salt i en skål sammen med revne gulerødder.

 

2. Smuldr smørret i melblandingen, og tilsæt æggene.

 

3. Saml dejen med kærnemælken.

Tilsæt den lidt ad gangen, og ælt dejen, til den er glat og smidig.

Lad dejen hvile ca 30 min.

 

4. Tænd ovnen på 200 °C.

 

5. Rul dejen ud på et køkkenbord i ca 3 cm's tykkelse.

Udstik dejen til scones med et glas (ca 5 cm i diameter).

 

6. Læg sconesene på en bageplade med bagepapir.
Pensl med sammenpisket æg, og drys med græskarkerner.

 

7. Bag sconesene i 12-15 min., til de er gyldne.

Afkøl dem på en bagerist.

 

Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab,

Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 87 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Chokoladescones med rosmarinDe smørbagte scones er fyldt med mørk chokolade. Du kan også bage dem helt naturel og...
• Urtepottebrød - til kuvertbrødOverrask dine gæster, og stil en lille urtepotte ved hver kuvert (med kuvertbrød i). Vi...
• GrahamsskorperMarmeladen og osten smager ekstra dejlig på et par hjemmebagte grahamsskorper. Bollerne...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!