Logo

Oreganobrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oreganobrød 

 
Brød Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 15 min. Tid til syrning: 2 døgn Hævetid i alt: 2 timer. Bagetid: ca 35 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 1 brød eller 14 boller. z

 
# Ingredienser til Oreganobrød
Surdej:
1 dl hvedemel
20 g gær

 
Dej:
surdejen
3 spsk olie
100 g reven parmesanost
1 spsk tørret oregano
½ tsk salt
½ tsk sukker
200 g sigtemel (4 dl)
200 g hvedemel (3,3 dl)
*
Sådan laves Oreganobrød
Surdej:
1. Lun 1½ dl vand til 35 °C og hæld det i en rigeligt stor skål.
Rør gæren ud heri og rør melet i.
Skålen skal være stor, så surdejen kan hæve og boble.
Dæk skålen tæt med plastfilm og stil den i stuetemperatur 2 døgn.

 
Dej:
2. Lun 1 dl vand til dejen til 35 °C, og rør det i surdejen.
Rør herefter parmesanost, oregano, salt og sukker i.
Tilsæt sigtemelet og til sidst melet lidt efter lidt, det er forskelligt, hvor megen
væde melet suger.

 
3. Ælt dejen godt igennem på bordet, så den bliver smidig og glat.
Stil den til hævning i skålen lunt og tildækket ca 1½ time.

 
4. Læg dejen på et meldrysset bord og ælt den let igennem.
Form den til et aflangt brød.
Læg det på en smurt, melet bageplade eller på en plade beklædt med bagepapir.
Lad brødet efter hæve lunt og tildækket ca ½ time.
Sæt ovnen på 200 °C.

 
5. Rids brødet med en meget skarp kniv.
Bag det ca 35 min. på nederste ovnrille.

 
6. Lad brødet afkøle utildækket på en bagerist.

 
Tips: Server oreganobrød til fx Minestrone eller Løgsuppe.
Dejen kan formes til 14 boller, der lægges i en tæt kreds på pladen.
Brødet kan (under pkt. 5) pensles med smeltet smør og drysses med lidt oregano.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 6 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Oregano

Se alle de bedste opskrifter med Brød

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.349 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her