Logo

Glasur

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Glasur

 


Glasur (hedder også frosting) er flot pynt oven på forskellige kager og andre lækkerier. Og så er glasur ganske let at lave med to ingredienser. Så giv dig i kast med glasuren i dag.

Den samlede tilberedningstid og arbejdstid for denne glasur er 5 minutter.

 

# Ingredienser til glasur:

100 g flormelis (2 dl)

1-2 spsk vand

*

 

Sådan laver du glasur

Start med at koge vand enten i en elkedel eller på komfuret.

Rør så flormelis og det kogende vand sammen til en tyktflydende glasur.

Og så er glasuren klar til at blive brugt på fx kage og bagværk.

 

Glasur

 

Tips til glasur

Glasur er en festlig og flot ting, at putte på sine kager. Ved hjælp af frugtfarve eller lignende kan man dekorere sine kager med mange forskellige farver og motiver. Du kan fx lave en kage som en fodboldbane eller i orangefarver til en halloweenkage. Der er kort sagt mange muligheder for brugen af glasuren i denne opskrift.

Selvom glasuren her er let at lave med få ingredienser, er der dog nogle mulige faldgrupper, som du bør være opmærksom på.

Husk, at glasuren skal være tyktflydende. Vær derfor forsigtig med mængden af vand du blander i flormelissen.

Hæld evt lidt vand af gangen i flormelissen, til du er tilfreds med tykkelsen. Og husk også at glasuren stiver ganske hurtigt, når vandet bliver kølet ned. Så brug glasuren med det samme.

Så er den lettere at smøre ud over kagen.

Afhængig af glasurens farve og smag, kan glasur bruges til mange forskellige former for kage og bagværk. Brug fx chokoladeglasur på hjemmeldeavede chokoladeboller.

Du kan finde opskriften på chokoladeboller her.

 

Hvis du skal lave kransekager med hård glasur er æggehvideglasur en god ide.

Du kan finde opskriften på æggehvideglasur her.

 

Der findes, som nævnt, mange forskellige måder at give glasuren og dermed kagen smag og farve på, afhængig af brugen. Nedenfor vil vi give dig et par eksempler:

 

Kakaoglasur

Rør flormelis med 2-3 spsk sigtet kakao og vand.

 

Mokkaglasur

Rør flormelis med 2 spsk pulverkaffe og vand.

 

Romglasur

Rør flormelis med 1 spsk rom og vand.

 

Appelsinglasur

Rør flormelis med 1 spsk appelsinjuice, ½ tsk fint revet appelsinskal og lidt vand.

Koncentrat eller friskpresset juice er det bedste.

 

Velbekomme, og god fornøjelse med glasuren.

 

Madlex: Glasur er sukkerovertræk til kager lavet af fx flormelis og vand. Glasuren sætter prikken over i'et på de færdigbagte kager. Den giver afveksling og gør kagerne mere indbydende. Glasuren kan tilsættes smagsstoffer. Appelsinsaft, kakao eller smagsstoffer som rom. Den kan farves af kakao eller frugtfarve.

 

Sådan får du en perfekt glasur:

 

Glasur

Træk en linie med en stiv glasur på hele kagens kant.

Har du ikke en fin tylle kan du bruge en fryse-pose og klippe et meget lille hul i den ene hjørne.

 

Glasur

Fyld op med en tyndere glasur.

Træk forsigtigt glasuren ud til kanten med en tandstik.

 

Glasur

Tegn dine skabeloner på et stykke papir fx hjerter, stjerner eller et juletræ.

Læg et stykke bagepapir over og tegn dit mønster op med smeltet chokolade.

Du kan bruge både hvid og mørk chokolade.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 677 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• ChokoladeovertrækChokoladeovertræk er ganske let at lave. Det kan med fordel bruges til mange forskellige...
• Æggehvideglasur - icingOpskrift på æggehvideglasur - icing, velegnet til pyntning af kager, småkager, cupcakes og...
• KagecremeKagecremen her kan bruges som tilbehør til mange desserter eller bruges i kager og tærter....
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os