Logo

Honninghjerter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Honninghjerter

Honninghjerter kender mange nok i dag særligt fra juletiden, hvor man kan købe dem hos bageren og supermarkeder. Prøve at lave dine egne hjerter af honning

Tilberedningstiden for honninghjerter er ca 26 timer. Heraf er arbejdstiden ca 1 ½ time.

 
# Ingredienser til honninghjerter:
1½ tsk potaske
450 g honning
3 æggeblommer
450 g hvedemel (7½ dl)
1 tsk hjortetaksalt
1 tsk st. ingefær
1 tsk st. kanel
1 tsk st. nellike
2 tsk pomeransskal finthakket
chokolade eller æggehvideglasur
*

 
Sådan laver du honninghjerter:
Start med at opløse potasken i 3 tsk koldt vand.
Varm nu honningen til den smelter og bland æggeblommer, potaske og alle øvrige ingredienser i.
Ælt dejen godt og lad den hvile i køleskabet i mindst 24 timer.
Rul dejen ud. Den skal være ca ½ cm tyk.
Stik kagerne ud med forme i hjertefacon.
Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag hjerterne ved 175 °C i ca 10 min.
Afkøl kagerne på en rist.
Pynt hjerterne med smeltet chokolade eller æggehvideglasur.
Og så er dine honninghjerter klar til at blive spist.

 
Tips til honninghjerter
Mange forbinder nok honninghjerterne med juletiden. Især forbinder vi honninghjerter med den slags, som kan købes i supermarkedet eller hos bageren med et lille glansbillede af en engel eller en julemand på toppen. Men det er faktisk ikke svært at lave honninghjerterne selv fra bunden. Du skal dog blot huske at gå i gang i god tid inden brug, da dejen skal stå koldt i 24 timer. Men hvis du husker det, skal dine hjerter nok blive en succes.

 
Du kan enten pynte dine hjerter af honning med chokolade, som er smeltet eller med æggehvideglasur. Hvis du vælger at bruge en æggehvideglasur, kan du selvfølgelig også se på kogebog.dk, hvordan man gør det.
Du finder derfor opskriften på æggehvideglasur her.

 
Prøv også nogle af vores andre juleinspirerede opskrifter på småkager og andet bagværk.
Du kan fx prøve kræfter med hjemmelavede klejner.
Du kan finde opskriften på klejner her.

 
Velbekomme, og god fornøjelse med dine honninghjerter

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.428 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her