Begejstringen for
stikkelsbær toppes hos englænderne med Gooseberry Competitions. Rekorden for
det største bær: kolossale 58 g! - Du får succes med denne opskrift 💖
Til 14 stykker. Tilberedning:
1 time 30 min. (plus køletid)
# Ingredienser
¼ l mælk
120 g sukker
salt
80 g hvedemel
5 æg delte i blommer
og hvider
300 g grønne
stikkelsbær
1½ dl lys druesaft eller æblesaft
½ dl grøn
skovmærkesirup
1 brev klar frugtkagegelé
2 kiwier
1 spsk flormelis
* Tilberedning
1. Mælk, 60 g sukker, 1 knsp salt og mel
blandes i en gryde og bringes i kog, mens der konstant røres kraftigt.
Hæld massen i en
skål og lad den køle af.
Æggeblommerne vendes i en efter en med håndmikseren.
Æggehviden piskes
stiv med 1 knsp salt med rene piskeris.
Lad 60 g sukker risle i under piskningen og pisk videre i 2 minutter.
Den piskede
æggehvide vendes i dejen.
2. Bunden af en springform (24 cm Ø) beklædes
med bagepapir, og dejen fordeles glat deri.
Den bages i den
forvarmede ovn ved 180 °C (varmluft 160 °C) på nederste rille i 1 time.
Efter de første 30 minutter tildækkes den med bagepapir.
Lad derefter kagen
køle af i bageformen.
3. Til kompotten gøres stikkelsbærrene i stand.
Saft, sirup og
frugtkagegelé blandes og koges op, mens der røres konstant.
Bærrene blandes i,
og det hele småkoger i 3-5 minutter med låg, indtil bærrene er bløde, men ikke
falder fra hinanden.
Kiwierne skrælles,
halveres på langs, skæres i skiver og vendes i kompotten.
Fyld kompotten i
kagen og lad den stivne.
Drys med flormelis.
IKKE ANDET END VARM LUFT
Først hæver dejen i ovnen, så falder den sammen. Men bare tag det helt roligt:
Fordybningen i dejen er hemmeligheden ved enhver frugtkage af denne art.
Energi pr. portion: 4 g protein. 3 g fedt. 22 g kulhydrater. = 135 kcal (571 kJ)
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.