Logo

Allehånde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Allehånde 

 
Allehånde, Pimenta officinalis eller Eugenia pimenta, i folkemunde også kaldet Jamaica-peber, er et krydderi hentet på allehåndetræet, der er af myrtefamilie. Det vokser i tropisk skov (Sydamerika, Vestindien) og altså særdeles frodigt på Jamaica.

 
Blomsterklaserne er hvide og de modne bær brun-lilla. De taber aromaen i moden tilstand, hvorfor de høstes umodne og tørres (i solen). Smagen er, som navnet angiver, alle hånde.

 
Nogen vil mene lidt nellike, muskat og kardemomme, andre taler om ingefær og kanel. Entydigt kan det betegnes som et sødt krydderi, der bruges i både sød og krydret mad og bagværk. Til marmelade og syltetøj bruges de hele bær. Krydderiet bevarer sin styrke bedst, hvis det købes som hele bær og knuses (i morter eller peberkværn) straks før brug.


Allehånde 

 
Se de bedste opskrifter med Allehånde  

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.881 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Oksekoed
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?Effektiv reklame - klik her