Logo

Avocado - info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Avocado - info


Avocado-frugten importeres. Den kan være grøn og glat eller violet til næsten sort med en meget nopret skal. En umoden avocado er hård og uspiselig. Prøv at trykke ganske let ved stilkenden; frugten skal føles som en moden pære. Skær den igennem, fjern den store sten og løsn kødet fra skallen med en spiseske. Dryp med lidt citronsaft, så kødet ikke bliver mørkt. Frugtkødet er svagt lysegrønt, blødt som smør og har en let æggesmag.


Spises naturel som forret (½ per person) med eddike/olie marinade og/eller rejefyld, i skiver eller terninger i grønne salater. Også gode til kolde supper og saucer. 

Avocado-plantens frugt (som strengt taget er en nød) en yderst nærende spise og en fantastisk kilde til sunde fedtstoffer. Og avocado smager pragtfuldt!

 
Avocado. Engelsk: Avocado. Latin: Persea Americana. Ordet avokado (eller avocado) kommer fra det indianske sprog Nahuatl, hvor Aguacatl [a-wa-katl] = "avocado".

 
Sæson: Dansk: -. Import: hele året

 
Holdbarhed: Opbevares bedst ved 10-12 °C. Holdbarheden afhænger af modenheden.

 
Anvendelse: Skylles og flækkes på langs og stenen tages ud. Svind: ca 30%
Anvendes bl.a. til guacamole og grønne salater.

 
Frysning: Avocado kan fryses og skal ikke blancheres inden. Moses og tilsættes citronsaft. Anvendes til guacamole.

 
Avocado stammer fra Sydamerika. Den kom til Europa i starten af 1500-tallet og videre til Asien i midten af 1700-tallet.
Avocadotræet (Persea americana) er et lille, stedsegrønt træ med en kroget vækstform. Frugten (avokado) er vitaminrig (især B-, E- og K vitamin) og meget rig på umættede fedtsyrer.
Det er et stort, pæreformet bær med et enkelt kugleformet frø, og farven kan variere mellem mørkegrøn, brungrøn og brunsort afhængig af sort. Frugtkødet, der indeholder 20-30% fedt, har en smøragtig konsistens og en nøddeagtig smag. Moden avocado skal give efter ved et let tryk. Umoden avocado kan eftermodne ved rumtemperatur.

 
Avocado er ethylen-følsom og frugtkødet oxiderer let, men brunfarvningen kan forhindres ved at tilsætte citronsaft efter den er skrællet.

 
Opskrifter med avocado

 
Tilbage til Råvarer.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.446 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad bruger du mest mobiltelefonen til?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her