Logo

Bøgehat - info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bøgehat - info

 
Bøgehat asiatisk spisesvamp, der i de senere år er blevet dyrket og solgt i Danmark. Bøgehatte er en køn, lille svamp med mild og nøddeagtig smag.
 
Bøgehat. Engelsk: Buna shimeji, Brown Beech or Brown Clamshell. Latin: Hypsizygus marmoreus

 
Sæson: Dansk: hele året. Import: -

 
Holdbarhed: 6-8 dage ved 2-6 °C

 
Anvendelse: Før tilberedning skæres bunden af, så bøgehattene kan deles enkelvis ved foden. Svind: ca 15%
Den er god til vildtkød, fisk og skaldyr, supper, stuvninger og saucer.

 
Frysning: Egnet. Svampen smørdampes og bør kun bruges i sammenkogte retter efter optøning. De kan blive seje. Kan kun opbevares i max 3 måneder pga. smørret.

 
Bøgehatte, også kaldet Hon Shimeji, vokser i klynger af kompakte 2-5 cm høje hvide stængler med små lysbrune eller hvide hatte.

 
Som de fleste svampearter, har bøgehatte eksisteret i flere århundreder, Den findes ret sjældent i naturen – i tempererede skovområder på udgået løvtræ, især bøgetræ. Først for nylig er den blevet tilgængelig i butikkerne.


Den dyrkes i væksthuse og kræver en høj temperatur for at udvikle sig, og det tager op til 100 dage før den er spiseklar.

 
Bøgehat har en ganske mild nøddeagtig smag og er meget sprød selv efter tilberedning. Hele svampen kan anvendes – stokken smager ligeså godt som selve hatten.
Bøgehatten er i de seneste år blevet en af de mest populære spisesvampe i Asien.

 
Bøgehat er en asiatisk spisesvamp der i de senere år er blevet dyrket og solgt i Danmark. Svampearten stammer fra Østasien, hvor den er blevet dyrket i århundreder. Myceliet gennemvokser og nedbryder døde træstammer. Frugtlegemerne sidder i tætte knipper. Hatten er gråbrun mens lameller og stok er hvide.

 
Opskrifter med Bøgehat

 
Tilbage til Råvarer.

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.562 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Kan man spise varme hveder uden at have fri?Effektiv reklame - klik her