Logo

Cantaloup - info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Cantaloup - info

Cantaloup melon. Har den kraftigste melonsmag af alle meloner og er meget saftig. Frugtkødet er abrikosfarvet, og melonens duft er kraftig

 
Cantaloup melon. Har den kraftigste melonsmag af alle meloner og er meget saftig. Frugtkødet er abrikosfarvet, og melonens duft er kraftig. Velegnet til frugtsalat...
Cantaloup. Engelsk: Cantaloupe, Muskmelon. Latin: Cucumis melo var. Cantalupensis
 
Sæson: Dansk: -. Import: Hele året

 
Holdbarhed: 8-10 dage ved 4-6 °C

 
Anvendelse: Melonen halveres, kernerne fjernes og skallen skæres af. Svind: ca 40%
Anvendes naturel, som forret med røget kød eller til dessert.

 
Frysning: Melonen skæres i tern eller kugles, løsfryses og lægges herefter i en bøtte. Stykkerne kan også lægges i sukkerlage og fryses ned.

 
Meloner inddeles i to hovedgrupper, sukkermeloner og vandmeloner. Hos sukkermeloner findes kernehuset i midten, som vi kender det fra honning-, galia- og cantaloupmelon. Hos vandmelonen sidder kernerne i frugtkødet, hvis den ikke er stenfri.

Meloner er fantastiske tørstslukkere i de varme sommermåneder, pga. deres høje vandindhold.
Meloner eftermodner ikke og har det største sukkerindhold lige når de høstes. Cantaloupmelonen er opkaldt efter en italiensk by, der ligger syd for Rom. Det er en lille, kuglerund melon, ca. 10-15 cm i diameter. Skindet ligner et net på ydersiden. Den kan også have mørkegrønne striber eller mangle dem helt.

 
I Frankrig er der fremavlet en type cantaloupmelon, som de kalder charantais, og som dyrkes i hele Sydfrankrig. Skallen er næsten glat med mørkegrønne længdestriber og den er gul eller lysegrøn.
I Australien og New Zealand kaldes den en rockmelon, da den også kan ligne en lille sten.

 
Opskrifter med Cantaloup

 
Tilbage til Råvarer.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 5.013 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her