Logo

Citronat - cedrat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Citronat - cedrat 

 
Citronat, (af italiensk citronata, af citrone), skal af orangefrugten cedrat, som efter saltning og forsukring sælges som sukat.


Citronat - cedrat 

Sukat er små stykker tørret og kandiseret skal fra citrusfrugt. Navnet sukat kan komme fra enten latin sucus, saft, eller det hebraiske סֻכּוֹת, sukkōt. Sukat indgår både i den jødiske højtid Sukkot og i før-kristne romerske forårs-fester. Sukat er desuden en vigtig ingrediens i den traditionelle Fanø-kringle.

 
Citronat kaldes også cedrat. Dens botaniske navn er Citrus medica. Den er stammoder til citrusfrugterne, er betydeligt større end citronen, med en vægt på 1-2 kilo. Skallen er tyk og grov.

 
Se de bedste opskrifter med Sukat


Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 5.787 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her