Logo

Galtetand kinaskok - japansk kartoffel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Galtetand kinaskok - japansk kartoffel


Galtetand, Stachys sieboldii hedder også japansk kartoffel, kinaskok, knoldgaltetand. Det er en bleg rodknold, 1-2 cm tyk og 2-4 cm lang. Den består af tykke ringe (à la michelinmanden), og det saftige kød smager som en blanding af jordskok og artiskok. De små, fingertykke grønsager kan købes om vinteren. De skal bare skylles godt, evt. skrabes let, og kan så bruges kogt, stuvet, smørdampet eller rå i salater.


Den har intet med kartofler at gøre, indeholder ingen stivelse, men næsten ¾ af tørstoffet indeholder et kulhydrat lidt som det, man finder i netop jordskokker. Den tåles derfor specielt godt af diabetikere. Oprindelse: Østasien.

Kinaskok (Stachys affinis) er en urteagtig plante i slægten galtetand, der stammer fra Japan og Østasien.

Kinaskok udvikler rodknolde under jorden, der ligner jordskokker til forveksling. Knolden har ikke noget skind, og kødet er hvidt. Hvor kartofler indeholder stivelse, indeholder kinaskok stachyrose – et tetrasaccharid, oligosaccharid.


Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.


----------- ooo OÔO ooo -----------


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.650 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Regeringen, hvem har gjort det bedst?




Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her