Logo

Granatæble

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Granatæble 

 
Granatæblet, Punica granatum, har været kendt i Orienten i årtusinder, det omtales allerede i Bibelen. Navnet har rødder i det latinske granatus, der betyder kernerig, og det er meget betegnende. Granatæblet ligner lidt et æble, men den let læderagtige skal er gul eller rødgul og frugten på størrelse med en stor tomat. De spiselige kerner er omsluttet af et rødt, geleagtigt frugtkød. og alt, undtagen skallen, kan spises.

 
Importen sker hovedsagelig fra Israel og Spanien, og der importeres flest i sommer- og efterårsmånederne. Saften af frugtmassen kaldes grenadin og bruges til en smuk rød saft, der blandes i drinks og salater. Granatæblet skal blot kløves midt igennem, bedst på tværs, og spises af skallen med en teske. Eksperimenterende kokke bruger granatæblekød/kerner som tilbehør til kød og fisk, evt. i saucer. God holdbarhed i køleskab.

 
Se de bedste opskrifter med Granatæble

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.740 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?



Effektiv reklame - klik her