Logo

Granatæble - info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Granatæble - info

Granatæble er en alsidig superfood og fyldt med kraftige antioxidanter, der booster din hjerne og dit humør. Læs mest om granatæblet her

 
Granatæble. Engelsk: Pomegranate. Latin: Punica granatum

 
Sæson: Dansk: -. Import: hele året

 
Holdbarhed: 6-8 uger ved 2-6 °C (hele granatæbler), 6-8 dage ved 2-6 °C (frøene), 4-5 dage ved 2-6 °C (granatæblejuice).

 
Anvendelse: Æblet deles i kvarte og frøene skrabes forsigtigt ud. Pas på tøjet. Svind: ca 40%
Anvendes naturel, i desserter og salater.

 
Granatæble - info

 
Sådan får du kernerne ud af et granatæble
Granatæblet er en skøn eksotisk frugt, som kan være lidt besværlig at åbne. Men med dette geniale trick kan du nemt og uden svineri i køkkenet åbne et granatæble og fjerne kernerne.
Der er næsten lige så mange måder at få kernerne ud af et granatæble, som der er kerner i et granatæble. Men med dette geniale trick kan du relativ nemt og uden det store grisseri i køkkenet få kernerne ud af den eksotiske frugt.

 
1. Først skal du skære toppen af granatæblet, og derefter skal du skære lodrette snit mellem dets klaser af kerner.
2. Til sidst brækker du forsigtigt bådene fra hinanden og fjerner de hvide skillevægge og piller kernerne af.

 
Frysning: Frøene kan fryses i op til 1 år, og granatæblejuice kan fryses i op til 6 måneder.

 
Granatæbler stammer oprindeligt fra Persien (nuværende Iran), men har været dyrket i Asien og Middelhavsområdet i flere årtusinder.
Den spanske by Granada er opkaldt efter frugten. Spanske bosættere medbragte granatæblet til Amerika i 1700-tallet.
Håndgranaten er opkaldt efter æblet da granatens ydre opdeling minder om frøene.

 
Granatæble er en frugtbærende busk-/træagtig vækst, der bliver omkring 5-8 meter høj.
Grenadine kommer af det franske grenade og er oprindeligt lavet af granatæblejuice og sukker til en sød sirup, der bl.a. bruges i cocktails. Men ordet Grenadine anvendes idag også om andre slags frugtsirup.

 
Granatæblet har en tyk, læderagtig, rød/brun skal som beskytter de saftige rubinrøde frø. De har en skarp men sød smag. De fleste spiser kun frøene, men der er nogle som også spiser den hvide marv.

 
Granatæbler modner ikke efter de er høstet, så når de først er plukket kan de ikke producere mere sukker. Desværre bliver de fleste kommercielle afgrøder høstet før de er fuldt modnet for at undgå, at kraftige stød flækker æblet. Derfor kan de granatæbler man køber idag godt være en anelse sure.

 
Opskrifter med Granatæble

 
Tilbage til Råvarer.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,2 (5 stemmer)
Siden er blevet set 6.919 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her