Logo

Havkat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Havkat 

 
Havkat, Anarchichas lupus, er, som også navnet antyder, en saltvandsfisk. Den er almindelig i det nordlige Atlanterhav, men ses også i danske farvande. I spiselig størrelse er den ½-¾ meter lang. Navnet har den fået på grund af sit store, næsten trekantede hoved, der minder lidt om kattens.

 
Havkatten har kraftige tænder, de bageste fungerer nærmest som knusemaskine for de muslinger, snegle, krebsdyr og andet af slagsen, som udgør dens føde.

 
Havkatten sælges flået og udskåret under navnet koteletfisk. Kødet er hvidt, fast og velsmagende, og udover en kraftig rygsøjle har den ingen ben. Derfor steges den også ofte som koteletter.

 
Den fås det meste af året, men juni-november er bedst. Som al fisk tåler den at fryses, men smagen forringes.

 
Se de bedste opskrifter med Havkat
 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.888 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her