Logo

Hyben, Rosa rugosa

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hyben, Rosa rugosa 

 
Hyben er rosens frugt, nærmere beskrevet dens krukkeformede frugtbund, der modnes og bliver kødrig, og fuld af lodne korn, efter rosens afblomstring. De dyrkede ro­senarter giver de største hyben. Farven er fra orange til stærkt dybrød.

 
Hyben kaldes også Nordens citron på grund af sit store C-vitaminindhold, der er størst når frugten er næsten eller netop moden. Hyben fås hele, flækkede og tørrede i pulverform.

 
Haveejere har nem adgang til hyben, men hyben kan også af og til kø­bes i sæsonen, det tidlige efterår. Hyben bruges til saft, marmelader, i frugtsupper og desserter.
De istandgjorte hyben kan fryses. Holdbarhed 1 år.

 
Se de bedste opskrifter med Hyben
 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.314 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her