Logo

Hyben - info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hyben - info


Pluk hyben, det er hyggeligt og helt gratis, og kog dem til marmelade eller chutney. Hyben begynder at modne i august og kan stadig findes langt ind i oktober, de er fine, når de har fået den første frost. 

 
Hyben er de orange, højrøde, brune eller sorte frugter fra en af ca. 10 arter af vilde roser, hvoraf langt den almindeligste nu er den indførte Rynket Rose. Frugterne fra alle roser består af blødt frugtkød, der omgiver hårde, hvide frø

 
Hyben. Engelsk: Rugosa Rose, Japanese Rose eller Rose Hip. Latin: Rosa Rugosa
Sæson: Dansk: juni-august. Import: -

 
Holdbarhed: Bør anvendes inden for få dage

 
Anvendelse: Anvendes bl.a. til marmelade, suppe, the eller saft. Svind: ca 40%


Frysning: Ja, kan fryses rå eller koges og pureres eller koges knapt møre og fryses hele i lagen.

 
Hyben er frugterne fra de vilde roser og den mest almindelige er hybenrose (Rosa Rugosa).
Hyben består af blødt frugtkød der omgiver en masse små, hårede nødder (kløpulver). Disse nødder (kaldet kerner) skal fjernes. Det resterende orangefarvede frugtkød anvendes.
Hyben har et stort indhold af A-, C-vitamin og kalcium og har siden oldtiden været brugt som lægeplante.

 
Opskrifter med Hyben

 
Tilbage til Råvarer.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 6.846 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her