Logo

Hyldebær - Sambucus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hyldebær - Sambucus 

 
Hyldebær er den i sorte klaser voksende stenfrugt af hyldebærtræet. De friske bær er let bitre, og hyldebær spises derfor tilberedt. C-vitaminindholdet er højt, men det går stort set til ved mødet med varmen. Hyldebær har mange anvendelsesmuligheder.


Når hylden blomstrer omkring sankthans, kan de netop udsprungne, hvide blomsterskærme bruges som dessert, vendt i beignetdej (se Hyldeblomster, friterede). De halvmodne (næsten grønne) hyldebær kan syltes som kapers, men der er delte meninger om, hvorvidt de er giftige eller ej. Forgiftninger er ikke kommet til offentlighedens kendskab, hvis de er forekommet.

 
Modne hyldebær bruges til saft, suppe og marmelade, og de kan købes i sæsonen, der er september/oktober.
Hyldebær kan fryses, bedst uden sukker. Holdbarhed: 1 år.

 
Se de bedste opskrifter med Hyldebær
 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.200 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her