Logo

Hyldebær-æblegelé

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hyldebær-æblegelé

 
Her er et rigtigt hyggeprojekt til en efterårssøndag. Lav din egen gele til efterårets og vinterens retter med mørkt kød og vildt.
Arbejdstid 1 time Kogetid: 1 time Trækketid: 8-16 timer ca. 1 liter

 
# Ingredienser til Hyldebær-æblegelé:
500 g hyldebær
500 g knapt modne æbler
2 spsk citronsaft
¾ liter vand
ca. 750 g sukker
*

 
Sådan laver du Hyldebær-æblegelé:
Skyl hyldebærrene og fjern de groveste stilke.
Vask æblerne og skær dem i kvarte.
Læg frugten i en gryde med citronsaft og vand.
Giv det hele et opkog under låg, og lad frugten simre helt mør ved svag varme i ca 30 min stadig under låg.
Hæld frugtmosen i en saftpose over en ren gryde og lad den dryppe af i 8-16 timer.
Rør ikke i mosen så vil geleen blive uklar.
Mål saften og tilsæt 500 g sukker pr. halve liter saft.
Varm blandingen igennem under omrøring, til den når kogepunktet.
Lad geleen koge ved stærk varme i 15-30 min., til geleen falder i tunge dråber fra en ske.
Tjek evt. med et termometer (den skal vise lige over 105 °C) eller brug underkop-metoden:

 
Læg en underkop i fryseren i god tid.
Læg en teskefuld på den iskolde underkop og tjek konsistensen efter 30 sekunder: træk en finger igennem og se om det flyder sammen igen eller ej.

 
Når geleen er færdig: Fjern evt. skum og fordel geleen i små rengjorte glas.
Lad geleen køle af, før glassene lukkes til.

 
TIPS: Til en lidt mere krydret gelé, kan du koge nogle skiver frisk ingefær sammen med frugten.

 


 
Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 4.570 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Oksekoed
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?
Effektiv reklame - klik her