Logo

Kørvel, spansk - sødskærm - info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kørvel, spansk - sødskærm - info


Spansk kørvel smager af anis og fennikel. Den sødlige smag er perfekt i det søde køkken, men kan også sagtens finde vej til det salte - især til fisk. 


Spansk kørvel eller Sødskærm er en 50-120 cm høj krydderurt. Den er i Danmark vildtvoksende i løvskove og langs veje. Blade og frø anvendes som krydderi i madlavning og brændevin. Smagen minder om lakrids eller anis (deraf det østjyske navn: Anis-kål).

 
Kørvel, spansk. Engelsk: Cicely. Latin: Myrrhis odorata

 
Sæson: Dansk: -. Import: -

 
Holdbarhed: 2-4 dage ved 2-6 °C

 
Anvendelse: Bladene er velegnede til kørvelsuppe og grønt drys. Frø og blomster kan bruges i salat, desserter og frugtgrød. Rødderne kan hele året bruges som grønsag og syltes. Den er også velegnet som snapseurt.

 
Spansk kørvel er af vesteuropæisk oprindelse og er almindelig i dele af Vesteuropa, hovedsagelig Skandinavien. Den spanske kørvel ligner den almindelige kørvel i udseende, og den kraftige duft minder om en blanding af lakrids og anis.
 
Spansk kørvel eller Sødskærm er en 50-120 cm høj krydderurt. Den er i Danmark vildtvoksende i løvskove og langs veje.

 
Risiko for forveksling: Spansk kørvel kan forveksles med andre skærmplanter, hvoraf du især skal være opmærksom på den giftige skarntyde. Stænglen på skarntyde er glat med blåligt skær og rødplettet forneden. Det særlige ved spansk kørvel er desuden dens duft og smag af lakrids - det er der ikke andre skærmplanter, der har, så du kan altid kende spansk kørvel ved at knuse et blad mellem fingrene og dufte efter lakrids.

 
Opskrifter med spansk kørvel

 
Tilbage til Råvarer.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 9.469 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad bruger du mest mobiltelefonen til?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her