Logo

Kål - Brassica oleracea

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kål - Brassica oleracea 

 
Kål er noget af det mest robuste, man har. Fra det varmeste til det koldeste klima kan der dyrkes en eller anden form for kål. Den er nem at opbevare og fås derfor det meste af året.

 
Hovedgruppen, Brassica oleracea convar capitata, omfatter hvidkål (billede øverst), spidskål, rødkål og savoykål. Men også rosenkål, blomkål, broccoli ja endog kålrabi hører til Brassicafamilien. De kan alle dyrkes herhjemme.
Brug kål frisk i salater, eller kog/damp den og spis den med rørt smør, eller lad den braisere under låg sammen med andre grønsager eller kød i gryder eller supper.
Ung kål, det vil sige kål først i sæsonen, har en væsentlig kortere kogetid end kålhoveder, der tages fra overvintringslagrene. Et godt kålhoved er fast, tæt og tungt.

 

Se de bedste opskrifter med Kål

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.979 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Takeaway
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her