Logo

Løjrom

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Løjrom 

 
Løjrom er den orangerøde rogn fra en lille, 10-15 cm lang fisk, sikløjen, Coregonus albula (Linnaeus), der blandt andet lever helt oppe l »bunden« af Den Botniske Bugt, og dermed næsten er mere fersk- end saltvandsfisk. Det er herfra, vi får rognen.

 
Fisken spises af den lokale befolkning, men fiskes kommercielt i november på grund af rognen, løjrom. Løjrommen eksporteres frossen, man skal bo på egnen for at opleve den frisk. Den kan købes frossen eller frossen optøet det meste af året, næsten overalt hvor der forhandles fisk.
Løjrom nydes som anden Kaviar, se dette.

 

Se de bedste opskrifter med Løjrom

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 6.859 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her