Logo

Ribs - rubrum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ribs - rubrum 

 
Ribs er en slægt af ribes-familien, der også omfatter stikkelsbær (Ribes grossularium) og solbær (Ribes nigrum). Ribsbusken, Ribes rubrum, er almindelig i danske haver og derfor kendt af de fleste. Den bærer klaser med bær, der er klart røde, når de er modne. Der findes også en spiselig ribs med hvide bær.

Lidt for syrlige som spisebær. Rysteribs (hvor bærrene trækker med melis) er derimod en yndet spise. Velegnede til at blande med lidt sødere bær, fx hindbær. Glimrende til gele og syltetøj. Nedfrys nogle hele klaser, dyppet i melis - fantastisk som dekoration af kager og desserter.


Ribs modner i løbet af juli og sæsonen varer august måned ud.
Røde ribs er mest almindelige, men hvide ribs ses også, de er knap så syrlige som de røde.

Ribs indeholder også en del C-vitamin og desuden en hel del pektin, som gør dem velegnede til gelé og marmelade.


Ribs kan fryses med eller uden sukker. 


Ribs har et stort indhold af pektin og frugtsyre, mest straks før bærret er helt modent. Det medvirker til, at ribs er specielt velegnet til frugtgelé. idet pektinet i samspil med sukker får frugtsaften til at gelere. Men også i andre sammenhænge, fx i rødgrød, blandet syltning, i kager og desserter giver ribs en god smag og forbedret konsistens. Ribs kan købes i sæsonen, det vil sige hovedsagelig i juli og lidt ind i august.
Har man adgang til mange, er det aktuelt at fryse dem ned, og det tåler de, selvom det går ud over konsistensen og evnen til at gelere. Holdbarhed: 1 år.

 

Se de bedste opskrifter med Ribs

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.886 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her