Logo

Rosmarin - Rosmarinus officinalis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rosmarin - Rosmarinus officinalis 

 
Rosmarin afledt af Ros marinus, der betyder havets dug, er en flerårig, stedsegrøn krydderurt med træede stængler og nålelignende blade, der er grønne på oversiden og sølvfarvede på undersiden. Rosmarin vokser vildt i Middelhavslandene og andre steder, hvor klimaet er varmt nok, men den kan dyrkes herhjemme og endog overleve milde vintre.
Rosmarin blomstrer blåt (en enkelt art hvidt) omkring midsommer. Den har en karakteristisk, nogen vil mene bitter, smag og skal bruges behersket. Gerne som smagsgiver i en marinade eller en gryde med lam, gris, kalv, okse og fjerkræ. Bedst ved at lægge en kvist ved, der kan fjernes. En kvist på grillen giver duft og smag til både kød og tomater og anden grillmad.
Rosmarin kan fryses. Som alt dybfrosset nedsættes/forringes smagen. Den kræver ingen blanchering. Holdbarhed: 1 år.

 

Se de bedste opskrifter med Rosmarin

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.151 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Drikke
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her