Logo

Samsø

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Samsø 

 
Samsø er en såkaldt opstukken ost, en metode der bruges ved fremstilling af faste oste. Formen er flad cylindrisk, skorpen tør og gul og for det meste paraffinovertrukket. Skærefladen afslører et lyst, gult snit med lidt mere end ærtestore, regelmæssige huller. Smagsstyrken afhænger af lagringstid og fedtprocent, og osten fås fuldfed, dvs. med 45% fedt i tørstoffet, som 30% og som 20% ost.

 
Den kræver større omsorg og længere modningstid end andre faste oste, og er derfor også ofte lidt dyrere. En velbehandlet, tilpas lagret samsø-ost hører til en af de bedste oste, der frembringes herhjemme.

 
Samsø-ost hed Dansk Schweizer-ost indtil 1952, da det blev besluttet, at danske oste skulle have danske navne. Fuldfed samsø kan fryses, men det er ikke tilrådeligt.


Samsø 
"Åh nej, det er en mager danbo"

 
Samsø er vist også en dansk ø.

 

Se alle de bedste opskrifter med Ost

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.920 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her