Logo

Scampi

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Scampi 

 
Scampi, også kaldet Dublin Bay Prawn eller Norway Hummer (Nephrops norvegicus), er en spiselig hummer af ordenen Decapoda (klasse Crustacea). De er udbredt i Middelhavet og det nordøstlige Atlanterhav, fra Nordafrika til Norge og Island, og er en gastronomisk delikatesse. Scampi er nu den eneste overlevende art i slægten Nephrops, efter at flere andre arter blev flyttet til den nært beslægtede slægt Metanephrops.

 
Scampi er det italienske flertal af scampo, Nephrops norvegicus.
Norske hummer er også kendt som Dublin Bay rejer, - udtrykket rejer kan være forvirrende, da det er en folkesprog eller samlebetegnelse, der ikke har nogen klart defineret videnskabelig betydning.

 
Tilberedningsmetoder
Ifølge Larousse Gastronomique er langoustine sarte og skal kun pocheres i et par sekunder i bouillon. Når de er meget friske, har de en let sød smag, der går tabt, når de er frosne. De kan spises almindeligt ledsaget af smeltet smør.

 
I Storbritannien betegnes det afskallede halekød generelt som "scampi-haler" eller "wholetail scampi", skønt billigere udgaver kan indeholde andre dele sammen med andre fisk. Den serveres stegt i dej eller brødkrummer og normalt med chips og tartarsauce. Det er bredt tilgængeligt i supermarkeder og restauranter og betragtes som pub- eller snack mad, selvom faktorer, der reducerer skotske fiskerifangster generelt (såsom dårligt vejr) kan påvirke dets tilgængelighed.

 
I USA er "rejer scampi" menunavnet på rejer i italiensk-amerikansk køkken (det egentlige ord for "rejer" på italiensk er gambero eller gamberetto, flertal gamberi eller gamberetti. "Scampi" i sig selv er en ret med Nephrops norvegicus serveret i hvidløgssmør, tør hvidvin og parmesanost, enten med brød eller over pasta eller ris eller nogle gange bare alene. Udtrykket "rejer scampi" fortolkes som en præparatstil og med varianter såsom "kylling scampi", "hummer scampi" og "kammusling scampi". I USA er rejer tilgængelige, ikke scampi, så de tidlige indvandrere forberedte rejerne, de fandt i den scampi-stil, de huskede.

 
Som et alternativ fisk og skaldyr
På grund af tilbagegangen i fiskebestande lancerede britiske kokke, herunder Heston Blumenthal og Hugh Fearnley-Whittingstall, en "Fish Fight" -kampagne i 2010 og forsøgte at øge bevidstheden om alternative fisk og skaldyr. De kæmpede for scampi og andre mindre kendte fiskeretter som en mere bæredygtig kilde til protein.

 
Scampi - se Jomfruhummer.

 

Se opskrift med scampi fritti

 

Se alle de bedste opskrifter med Jomfruhummer.

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.555 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her