Logo

Savoykål - info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Savoykål - info

Savoykål er kilde til en masse sunde fibre, og du kan både blande den i varme retter eller sprøde salater. Kålen er særdeles god, fordi den er alsidig og mætter...


Savoykål er velegnet til råkost med gulerødder, appelsinsaft, snittede æbler, nødder og tørrede frugter.

Snit savoykål og brug den i stedet for hvidkål i coleslaw....

 
Savoykål. Engelsk: Savoy cabbage. Latin: Brassica oleracea sabauda
 
Sæson: Dansk: september-december. Import: hele året

 
Holdbarhed: 20 dage ved 2-4 °C

 
Anvendelse: Visne blade og stok fjernes. Skylles. Svind: ca 20%
Anvendes fintsnittet i salater eller sauteres let som tilbehør til fx laks.

 
Frysning: Ja. Snittes før de blancheres i 1-3 min. Anvendes til stuvning efter optøning.

 
Savoykål har været kendt i Danmark i ca. 300 år, men den har aldrig været særlig udbredt. Man mener at den stammer fra Savoyregionen i det sydlige Frankrig. Heraf navnet.
Savoykål består af blade, der danner et ret løst hoved i forhold til hvidkål og rødkål. Bladene er grønne og krusede og kålsmagen er mildere.

 
Opskrifter med Savoykål

 
Tilbage til Råvarer.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 6.483 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her