Logo

Slethvar - Scophthalmus rhombus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Slethvar - Scophthalmus rhombus 

 
Slethvar er en fladfisk, en flynderfisk i familie med Pighvar. Sin flade rundhed til trods er den mere oval end pighvarren. Skindet er gråligt og mørkplettet på oversiden, der også har små, glatte skæl. Undersiden er lys. Mindstemålet for en slethvar er sat til 30 cm, og den, vi ser i danske farvande, bliver næppe mere end 50 cm. Slethvarren kan steges med skind (fordi det er temmelig tyndt) og kan i øvrigt tilberedes som enhver anden fladfisk, fx Rødspætte, Pighvar og Rødtunge. Kødet er lidt løsere end pighvarrens.
Slethvar fås det meste af året, men er bedst i sommermånederne.
Kan fryses. Holdbarhed: 1 år.

 

Se de bedste opskrifter med Slethvar

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.919 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Takeaway
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her