Logo

Sorbet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sorbet

 
Sorbet er is baseret på sukkerlage og frugt- eller grøntpuré, frugt- eller grønsagssaft, øl, vin, te, likør m.m. Den ses endog tilsat surmælksprodukter som kefir. Fremgangsmåden er enkel. Sukker og vand koges sammen og det ønskede tilsættes. Hvis det er bær med kerner, fx, skal sukkerlagen med indhold passeres gennem en sigte. Herefter fryses sorbeten, bedst i en sorbetière, en ismaskine, der sørger for automatisk omrøring, så sorbeten ikke fryser flaget eller nålet. Men en almindelig form kan også gøre det, blot man rører med jævne mellemrum og husker at skrabe den først frosne is (den helt ude ved selve formen) fri, så den ikke gør isen flaget.

 
Almindeligvis er sorbet tilpas efter ca 3 timers frysetid. Det afhænger naturligvis af portionens størrelse, her regnes med 1 liter. Den skal ikke være hårdere, end at den kan piskes grødet.
Herefter kan den sættes tilbage i fryseren, til konsistensen er stabiliseret. Sorbet må aldrig være hård. Har den frosset for længe, det kan fx være praktisk at lave den dagen før, skal den tages ud af fryseren, stå, til den kan røres grødet, og sættes tilbage i fryseren til passende konsistens. Sorbet irøres ofte marengsmasse, dvs. stiftpisket æggehvide med sukker. Beregn 35 g flormelis og 1 æggehvide pr. liter sorbet. Det giver en blødere og mildere sorbet, fordi marengsen tager lidt af smagen.

 
Sorbet kan være både sød og ikke-sød. Søde sorbeter serveres fortrinsvis som dessert, andre sorbeter bruges oftest i Frankrig - som »pause for maven« før stegeretten ved middage med mange retter.

 
I fagkredse skelner man mellem granité, den enklest tænkelige sorbet og den der lettest granulerer (deraf navnet), marquise, der tilsættes piskefløde mod slutningen af frysetiden, punchs, der tilsættes marengsmasse og spooms, der stort set er en fastere form for punch.

 
Server altid sorbet i isafkølede glas, og stænk gerne med den anvendte ingrediens, fx vin, likør, frugtsaft, i serveringsøjeblikket.

 

Se de bedste opskrifter med Sorbet is

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 4.340 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her