Logo

Tang, tørret - info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tang, tørret - info

Tang er en meget anvendelig råvare, der kan anvendes såvel frisk som tørret. Frisk tang kan anvendes i supper, salater og i kød- og fiskeretter.

 
Tørret tang. Engelsk: Seaweed. Latin: Porphyra umbilicalis

 
Sæson: Dansk: -. Import: hele året

 
Holdbarhed: Tang fås som regel tørret. Se holdbarhed på pakken.

 
Tang, tørret - info

 
Hos nogle fiskehandler er det muligt at bestille frisk tang hjem. Denne er, efter høst, blevet saltet, så den kan holde sig ca. 3 uger i køleskabet.

 
Anvendelse: Anvendes primært i fiskeretter, men kan bruges sammen med ris og grønsager.

 
Frysning: Tørret tang kan ikke fryses. Tilberedt tang i fx fisketerrin kan godt fryses.

 
Porphyra umbilicalis er en spiselig rødalge og er en af de alger, som benævnes Nori på japansk. 
Algerne forarbejdes til papirlignende ark, der især bruges i det japanske køkken.
Noritang fås i tynde ark og er den art, der anvendes til sushi. Der findes andre slags tang, bl.a. wakame som anvendes i misosuppe, eller spirulina som fås i pulverform og kan tilsættes til juicer og smoothies.

 
Opskrifter med Tang

 
Tilbage til Råvarer.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.429 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her